Publicerad den Lämna en kommentar

Mina märkligaste böcker

I min stora samling av böcker om mode och handarbete finns det några riktigt märkliga böcker. Jag tänkte berätta om några av dem.
De är märkliga av olika orsaker. Någon för att den handlar om något som man inte visste skulle existera. Någon för att den är så himla sällsynt, och en tredje för att den är riktigt nördig.
Fortsätt läsa Mina märkligaste böcker

Publicerad den Lämna en kommentar

Att hitta en bok man letat efter

Jag har länge (flera år) letat efter böckerna Women’s wear of the 1920’s with complete patterns (och den om trettiotalet).Framsida av boken Women's wear of the 1920's

Jag tänkte att de skulle vara perfekta både i min samling och för mig som sömmerska som älskar historiska kläder. Men priset avskräckte. Ett tag kostade de cirka 500 kr styck. Och utan att ha fått se böckerna ville jag inte lägga ut 500 spänn. Ett tag fanns en av böckerna på Bokbörsen! Men för 5000 kronor! Jag vet inte om han fick den såld, men boken är inte kvar. Fortsätt läsa Att hitta en bok man letat efter

Publicerad den Lämna en kommentar

Återbruk genom historien

Det visar sig att även ett så allmänt ämne som återbruk kan bära spår av den tid som det gjordes i. Jag har en återbruksbok från 1918. Den är otroligt vacker och visar att man inte bara hade ganska ont om material efter första världskriget, utan att man även tyckte det kunde vara viktigt att göra en boll till barnen (av gamla handskar).
På det politiska 1970-talet handlar det förstås mycket som solidaritet med tredje världen. Nuförtiden är det väl mer solidaritet med sig själv som gäller, att man ska må bättre av att skala ner och återbruka.

Fortsätt läsa Återbruk genom historien

Publicerad den Lämna en kommentar

Tusen böcker till

Jag fick en samling. Många av böckerna hade jag redan och andra är jag inte intresserad av.

Här finns otroligt många guldkorn om historisk sömnad, knyppling, svenska vävnader och slöjd.

Många av böckerna har jag lagt in på webbshopen. Men jag har fortfarande flera hundra böcker kvar, om det är något särskilt du söker, maila mig! Jag kanske har det du letar efter!

Publicerad den Lämna en kommentar

Nu rensar jag igen!!

Tro det eller, men jag fortsätter att hitta böcker som jag inte vill ha! Vi har möblerat om hemma och alla elva bokhyllorna (takhöga) måste flyttas. Därmed måste alla böcker ner på golvet. Och alla böcker upp igen.
Och då var det en hel del böcker som inte åkte upp igen…
Det kommer att dröja ett tag innan de kommer ut i shopen, men jag kan locka med några böcker om afrikansk textil och en hel del stylingböcker från mitten av förra seklet. Dessutom så orkade jag inte lyfta tillbaka två av böckerna ur Princess Diana-samlingen. Det ni!

Publicerad den Lämna en kommentar

100 år gamla virkmönster

Jag är en samlare. Det har ni nog förstått. Förutom verkliga böcker och tidningar, så samlar jag på mig digitala bilder, mönster, artiklar och idéer. Även där håller jag på att rensa, och jag försöker tipsa människor runt omkring mig om alla underbara webbsidor som finns ”out there”.
Här kommer till exempel ett antal virkmönster från 1922 och dessutom ett mönster på tofflor från 1914. Nittonhundrafjorton!

Fortsätt läsa 100 år gamla virkmönster

Publicerad den Lämna en kommentar

Lyckan i ett eget referensbibliotek

När jag nu har tittat igenom alla böcker för att se om jag ska ha kvar dem eller inte, har jag gjort rätt många fynd. Jag har hittat mängder av saker som jag har letat efter. Jag har insett hur mycket dubletter jag har, inte vad gäller böcker men vad gäller information. Och hur givande det kan vara att ha koll på innehållet i de böcker som man äger.

Fortsätt läsa Lyckan i ett eget referensbibliotek