Publicerad den Lämna en kommentar

100 år gamla virkmönster

Jag är en samlare. Det har ni nog förstått. Förutom verkliga böcker och tidningar, så samlar jag på mig digitala bilder, mönster, artiklar och idéer. Även där håller jag på att rensa, och jag försöker tipsa människor runt omkring mig om alla underbara webbsidor som finns ”out there”.
Här kommer till exempel ett antal virkmönster från 1922 och dessutom ett mönster på tofflor från 1914. Nittonhundrafjorton!

Mönstren är från ”Fleisher’s Knitting and Crochet Manual” från 1922. Jag kommer tyvärr inte ihåg varifrån jag hämtat dem, men jag kan verkligen tipsa om amerikanska universitets institutioner för ”Home Economics” som till exempel The Human Ecology Collection från University of Wisconsin. Där kan man hitta modistböcker från tidigt 1900-tal, bland mycket annat. En guldgruva!

Vintagevirkning
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *