Publicerad den Lämna en kommentar

Böcker om återbruk

En underkategori i min samling är böcker om återbruk. För hundra år sen ingick återbruk som ett normalt inslag i husmorsböcker. Husmorsböcker är det enklaste sättet att hitta sömnadsbeskrivningar och virkmönster etc.
Runt 2010 kom det en våg av böcker om återbruk, från DoRedo till ett antal amerikanska böcker om att sy om t-shirts. Efter det har det kommit ett par böcker som handlar om återbrukets filosofi, i min bokhylla har jag till exempel Alchemy Arts – Recycling is chic av Kate MacKay.

Mitt senaste fynd – och det är ett fynd! – är en liten tunn bok från 1918 om hur man i krisens och tygransoneringens krigstider tar tillvara de plagg som redan finns i hemmet. Boken Från gammalt till nytt är skriven av Elise Adelsköld, som skrivit så mycket annat. Språket är fantastiskt och teckningarna är vackra som chokladpraliner.

Jag har skannat in ett par sidor och låter dem tala för sig själva.

Och jag kommer aldrig att sälja den här boken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *