Publicerad den Lämna en kommentar

Kronan i min samling – Princess Dianas auktionskatalog

Kronan i min samling är auktionskatalogen för Prinsessan Dianas välgörenhetsauktion på Sotheby´s i London 1997.

Katalogen gavs ut i 6000 exemplar, 1000 inbundna och 5000 häftade, och blev genast eftersökt inte bara av modeintresserade utan även av rojalister, alla som samlar på auktionskataloger, alla som ville ha en bit av Dianas garderob (och vem vill inte det?) och naturligtvis alla som samlar på allt som har med Diana att göra. Och de är många.

Jag bestämde mig snabbt för att jag skulle ha den, men att jag inte fick ge mer än 2000 kr, inklusive frakt.

Jag var inne flera gånger i veckan på Ebay, där det fanns ganska många exemplar ganska tidigt. Jag hade självklart gjort en sökning så att jag skulle få reda på när det kom nya exemplar.

Men denna sökning gjorde också att jag erbjudanden om påsen som katalogen kommit i, och även om tidningsurklipp om auktionen, och kanske jag även ville ha en fotostatkopia på katalogens framsida?

Det gick ett år, det gick nästan två. Priset låg stadigt på 300 US dollar vilket på den tiden innebar att jag skulle få betala en bit över min gräns.

Men så en höstdag, i samband med Thanksgivinghelgen i USA, fanns en annons om en häftad katalog med ett veck på framsidan, och det var nästan inga bud?!

Jag bjöd, och jag vann. Jag var nervös att jag skulle bli lurad, men efter tre veckor kom katalogen med posten. Vecket på framsidan var minimalt, och med i katalogen var pappret med vad klänningarna gått för på auktionen.

Nu ligger den på en egen hylla i min modebokhylla. Den visas upp för särskilda gäster som jag vet uppskattar den. Och ibland tittar jag, njuter, och tänker att jag är en av 6000 ägare.

Läs mer (i nya flikar): The Diana Dresses.

Eller leta tidningar, böcker och urklipp om engelska kungligheter på denna webbsida: Princess Diana Book Boutique.

Spara

Spara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *